13. jun, 2013

WUSB

 Första helgen i juni packade vi bilen och begav oss till Saltum Danmark där årets  WUSB-utsällning gick av stapeln. WUSB är en förkortning av WORLD-UNION OF SAINT BERNARDS-CLUBS. Jag hade anmält Dea, Olivia och Bertha, men Bertha fick ju stanna hemma av förklarliga skäl. Bedömningen skedde i 4 ringar uppdelat på hårlag och kön. Det kändes lite udda att inte i förväg veta vilken domare man skulle få, vilka domare som skulle döma respektive ring lottades på fredagskvällens bankett och i var ring dömde 2 domare gemensamt enligt FCI- standard, till detta fans även en överdomare. Det var riktigt kul att få sina hundar bedömda av rasspecialister, på vanliga utställningar här hemma känns det ofta (dock inte alltid) som att Sankt Bernharderna är så få att de bara blir inklämda någonstans.

Dea gick i championklass, fick excellent men åkte ut i konkurrensen och Olivia som gick öppenklass fick VG. SE UCH Meyhoff Monica (ägs av Lena Alphof) blev 2:a i Championklassen och även våra grannar i Norge knep några pokaler, Grattis!!

 Det var ett fantastiskt arrangemang, all heder till Dansk St Bernhardsklubb, drygt 140 hundar från ca16 nationer deltog. Där var så mycket fina hundar som man dessvärre inte hann med att se och massor av trevligt folk att prata med. Och det är väl inte så ofta det dessutom är bröllop på utställningarna, Lis och Börje slog till och gifte sig på lördagen med Florian som best man.

Tyvär är inte Sverige medlem i WUSB men det vore kul om det kunde ordnas någon liknande utställning även här med domare som är specialiserade på rasen, konceptet med lottade domare var också lite kul. 

Dela den här sidan