10. jan, 2014

Djurskyddsinspektörerna

Jag som så många andra såg programmet Djurskyddsinspektörerna igår och förfasades över hur kvinnan med alla importhundarna skötte sig. Nu har hon tydligen fått tillbaka sitt tillstånd och man kan bara hoppas att hon lärt av läxan och nu sköter sina hundar.

 Men nu till det jag ser som problemet i stort.  Jag är nog naiv men hade ingen aning om att man kunde få tillstånd att bedriva denna typ av hundhandel i Sverige på laglig väg.  Man varnas ju ständigt att inte köpa smuggelhundar men det här är ju nästan lika illa. Här blandas valpar från olika Tjeckiska uppfödare (valpfabriker)med eller utan stamtavla och säljs sedan snabbt på blocket och liknande sidor för ett relativt lågt pris då säljaren bara är mellanhand och inte själv har så stora utgifter per valp. Personligen känner jag att de som sysslar med denna typ av hundhandel är mer intresserade av Snabba Cash än av hundarna i sig. Tyvärr finns det ju köpare till dessa hundar och så länge det finns en marknad kommer det att, med myndigheternas goda minne, fortsätta.  Som uppfödare har man ju ansvar för sk dolda fel mm, vilket ansvar har/tar en förmedlare??

Och hur många fler importörer av valpar finns det??

Det är också sorgligt att det finns en marknad för dessa när vi i Sverige har en mängd Uppfödare som lägger fokus på att avla fram bra hundar genom att låta välplanerade valpar få en bra uppväxt i god miljö, följandes de avelsråd och hälsoprogram som finns för respektive ras, som följer upp och tar ansvar för sålda valpar. 

Dela den här sidan