7. jan, 2020

Nytt år

Som bloggare är jag nog rätt usel, ser att jag inte gjort något inlägg sedan i somras, kan ha huvudet fullt av tankar till bloggen men så snart jag sätter mig vid datorn är dom som bortblåsta. Tiden bara rusar iväg, nu är vi inne på det nya året och vi se vad det kan bära med sig. Börjar så smått planera för årets utställningar och eventuella valpar.

Edinas valpar växer så det knakar blir två veckor på torsdag och har nu börjat öppna ögonen. Att i nuläget få till vettiga foton på dom är nästan omöjligt, dom har två lägen antingen vakna och inte still en tiondels sekund eller sovandes som döda sillar, så ni får hålla tillgodo med de foton som finns för tillfället.

Jag kan tänka mig att en del kanske tycker att Frasse var lite för ung att para redan och i sak håller jag med. Anledningen till parningen är att Jag själv ska behålla en valp i just den kombinationen och ville inte vänta då Edina blir allt äldre men nu kommer han få vänta några år på det roliga. Det kommer inte bli helt lätt att välja ut vilken som ska stanna då dom alla är helt underbara. 

Nästa steg är nu att hitta köpare till valparna, att sålla ut vilka som är bäst lämpade för att ha en så pass stor hund. Det är en ras (likt alla storvuxna raser) som kräver en engagerad ägare som lägger tid på uppfostran och socialisering av valpen. Du ska helst bo i hus, gärna ha erfarenhet av rasen eller annan stor hund, och helst inte vara pedant för det ingår både hår och dräggel. En stabil ekonomi är också bra att ha då kostnaden för mat och framförallt försäkringen kan bli ganska hög.

Dela den här sidan