17. jan, 2021

Text

När man ser tillbaka på 2020 så blev det ett lite annorlunda år utan utställningar och andra aktiviteter. Lite på gott och ont kan man väl säga, det har ju därför blivit ett rätt lugnt år utan stress och tidspussel samtidigt som många saknat möjligheten att premiera sina hundar. Det öppnades upp i höst en möjlighet att få sin hund kvalitetsbedömd men den luckan försvann snabbt när antalet smittade drastiskt ökade igen. 

Lite kurser har det i alla fall funnits, utomhus med stora avstånd och få deltagare. I våras blev det både valpkurs med Tasse och spårkurs med Frasse. Att spåra är något jag kan rekommendera alla att prova på, de flesta hundar tycker att det är jättekul samtidigt som det motionerar både kropp och knopp. Någon som verkligen är duktig i att spåra är Gyllenfjells Grimm som tillsammans med matte Jonna går eftersök på både vildsvin, älg och rådjur.

I somras flyttade Flash hit från Italien samtidigt som Countach flyttade dit till Fabrizio och kennel Vom Malinvern. Flash är en stilig killen och gudomligt snäll och jag ser fram emot när det äntligen ska gå att visa honom på någon utställning. Som läget är nu är det dock viktigare att minska smittspridningen än att folk ska flänga runt på utställningar mm. Det finns alldeles för många som prioriterar sig själva och sådant som skidsemestrar och Ullareds-shopping utan en tanke på att det kan drabba andra negativt då smittspridningen ökar.

Dela den här sidan