8. maj, 2022

Tallin

Det har redan gått två veckor sedan vi hämtade hem vårt lilla yrväder, Lagonda. Lagonda kommer från Lana Kunce, kennel VeinGlory Verde, i Lettland men då Tallink-Silja plötsligt bestämde sig för att dra in färjeturerna till Riga fick vi planera om lite. Lana erbjöd sig att möta oss i Tallin, Estland istället så biljetterna bokades om dit. 

När båten lade till i tallin möttes vi först upp av Piret Rosumovski vid terminalen och sedan vidare till Tallins Gamla stad och Lagonda, Lana och hennes man Arthur.  Den gamla bebyggelsen i Tallin är fantastiskt vacker och Piret guidade oss genom gränder, torn, kyrkor och ett underbart gammalt apotek. måste bara citera här:

Rådhusapoteket vid Rådhustorget i Tallinns gamla stad är Europas äldsta apotek som kontinuerligt har bedrivits i samma lokaler. Även om det exakta etableringsdatumet är okänt, dateras de första skriftliga uppgifterna i Rådhusets anteckningsbok till år 1422. Rådhusapoteket firar därför sin 600-årsdag år 2022, det var då apoteket nämndes för första gången! 

Det var verkligen som att stiga tillbaks i tiden, helt fantastiskt att det fortfarande drivs som apotek och samtidigt är ett museum. På talom att resa tillbaka i tiden så åt vi luch på en väldigt autentisk medeltidsrestaurang. Miljön, kläderna och maten är allt rekonstruktioner från medeltiden och jag får väl erkänna att det väl kanske inte var det godaste jag ätit bortsett från den medeltida varianten på irish coffee till dessert, den var suverän. Helt klart var Lagonda hedersgäst och blev väldigt omklappad av hela personalen, så härligt att kunna få ta med sin hund in.

På det hela hade vi en underbar dag, vackert väder även om det blåste lite väl mycket och en intressant rundtur, Piret var en kunning guide och kunde berätta mycket om stadens historia något både jag och Kennet tycker är intressant. Det är också kul att få träffa sina FB-vänner live och jag hoppas vi får många fler tillfällen att ses.

Dela den här sidan