3. feb, 2013

Hundgårdar

Följde en liten ”debatt” på Fb igår kväll angående hundgårdar, lite kul faktiskt.

 Om man har bilden av hundgårdshunden från förr på näthinnan kan jag förstå motståndet mot att ha en hundgård till sina hundar. Det är inte alltför länge sedan många jägare av den gamla stammen ansåg att hunden jagade sämre om den blev bortklemad som innehund.  Det är nog inte många som ser det så längre, hunden har blivit en jaktkamrat och familjemedlem som tas väl omhand.

En rymlig hundgård med hundkoja eller hundhus är ett utmärkt komplement i hundhållningen.  Det ger mer frihet till hunden än att tillbringa sin mesta tid inomhus mellan promenaderna.  En del hundar trivs inte inomhus över huvud taget medan andra bara vill ligga inne i stugvärmen.

 Olivia vill inte vara inne, sommar och höst har vi haft ytterdörren öppen på nätterna och då har hon intagit sin favoritplats på trappan. Men nu är det vinter och vi tvåbeningar tycker det bli lite för kallat att ha ytterdörren på vid gavel hela natten till Olivias stora förtret, hon vill INTE gå in.

Och så har vi Helga; ska jag gå ut, är ni från vettet!!  Nej hon ligger inne och trynar, helst i sängen. Bortsett från promenader stannar hon inte ute mer än de sekunder det tar att kissa.

Så Helga hon får bo inne och till Olivia ska vi bygga en stor hundgård så slipper hon vara inne så mycket.

Det som är intressant med Fb-debatter är att så många har rätt, aldrig fel och ser världen i svart & Vitt.  Det finns många nyanser där emellan och ser man det får man nog ett innehållsrikare liv.

Lev väl, med eller utan hundgård

Dela den här sidan